logo
A powerful architecture & Construction theme. Construct your website in the perfect Ratio.
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula

Villa Lima, Odivelas

This project is about a Residential House with 600 square meters in Odivelas, having 2 floors with an outdoor living space sunbathing to socialize with an impressive swimming pool. with a contemporary architecture and a flat cover, divided in 2 parts, each one separated by a fantastic skylight that allow a directly light input to the interior, specially to the stairs connecting both floors. The main facade with a cubist image, exalts the large windows in all rooms, while the north facade introduce more an abstract concept.

The organization on the first floor is crucial for the all environment, this starts with a large living room that allows the access of the kitchen in the right side, and for the outdoor too, where is the pool. Trough the foyer that connects the living room to the stairs exist a guest room, a public bathroom and a storage room. The top floor has 3 bedrooms, one suit and a social bathroom.

We imagined a straight and minimalist space where everything is perfectly balanced. The geometric lines all over the rooms, creates a quiet environment, providing a relaxed place to live.

The simple details stands out in this little space and fantastically well composed spot. With all this aspects the house attracts attention to the minimal space and subtle environment in which the materials contrast. This is a place of silent perpendiculars, unpredictable softness’s that invite us to rest.

LOCATION

Odivelas

YEAR

Work In Progress

ARCHITECTURE

Nuno Ladeiro / Carmo Branco

COLLABORATORS

Marta Bento / Barbara Raimundo

Category:

Architecture, Refurbishment

Tags:

architect, architecture, Arquitetura, Design, designer, housing, interiordesign, modernarchitecture, moderndesign, portuguesearchitecture, refurbishment