logo
A powerful architecture & Construction theme. Construct your website in the perfect Ratio.
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula

House Gonçalo Alves

The architecture project is designed for a gross building area of ​​260.00m2, which includes garage, ground floor, 1st floor and terrace, located at Quinta da Coutada in Vila Franca de Xira, Portugal.

Upstairs it has three bedrooms, for the couple, daughter and visitors. The guest room will have 15 m2, the daughter’s room will have 19.50 m2 including a closet of 3.80 m2. The 17 m2 suite will have a private bathroom of 5.50 m2 and a closet of 8 m2. The 6.70 m2 social bathroom will support the daughter’s room and the guest room.

The architecture was inspired by the architectural language of modern movement, with its simple and rectilinear lines and in particular the modernist work of the American architects of the 1950s and 1960s. Thus, a design consisting of two volumes perpendicular to each other was chosen, with the ground floor being perpendicular to the public road and the volume of the upper floor parallel to this road. The Euclidean geometry that designs the dwelling is only disturbed by the lines that define the garage access ramp forming a circular space, where cars can intersect or even park, without preventing other cars from leaving and entering the covered garage space.

LOCATION:

Quinta da Coutada, Vila Franca de Xira

YEAR:

Under construction

ARCHITECTURE:

Nuno Ladeiro / Carmo Branco

CONTRIBUTORS

Barbara Raimundo / Daniela Alves

Category:

Architecture