logo
A powerful architecture & Construction theme. Construct your website in the perfect Ratio.
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula

VILLA IN GRÂNDOLA

The villa is part of a 150 hectare estate located in Grândola. The wooden construction will have a ground floor with a longitudinal volume, a facade oriented towards the landscape and the view over the lowland to the northwest and the main entrance to the south. The house is inspired by the traditional constructions of Alentejo, which have only one ground floor developing longitudinally, bringing together the kitchen, living room and bedrooms. The housing space will consist of two large windows facing south and north to allow cross ventilation. The kitchen will be incorporated into the living room space providing a greater family life, one fundamental requirement requested by the owner.
The structure will be entirely made with CLT (Cross Laminated Timber) panels consisting of cross-glued solid wood lamellas, which will allow the construction of walls and roofs, accumulating functions prior to compartmentalization and cladding. The construction will be carried out according to a constructive concept that defines a standard that is energy efficient, comfortable, economically accessible and sustainable. The cladding panels will be air-tight, because in the different connections between panels or in their connection with other elements of the building (such as foundations, windows or doors), small cracks appear that cause high levels of air circulation and even infiltrations.

LOCATION

Vale do Guizo, Grândola

YEAR

Under development

ARCHITECTURE

Nuno Ladeiro / Carmo Branco

COLLABORATORS

Bárbara Raimundo

 

Category:

Architecture

Tags:

architect, architecture, contemporary, culture, modernarchitecture, portuguesearchitecture