logo
A powerful architecture & Construction theme. Construct your website in the perfect Ratio.
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula

Residencial Building, V. N. de Tazem

The architecture project by Nuno Ladeiro and Marco Martins, is inserted in the urban core of Vila Nova de Tazem, a small country town near Serra da Estrela, in the north of Portugal, which is characterized by a consolidated urban fabric, whose predominant characteristics are buildings of two and three floors for residential.

The configuration, boundaries of the land and built environment, strongly influence the shape of the building and deployment. Architecture is based mainly on the optimization of commercial and residential space with fifteen apartments of various types, T1, T2 and T3, served by three vertical communication cores completely independent.

From a formal point of view, the project took as its starting point the work of architect Ludwig Mies Van der Rohe and, in particular, an almost unknown work, the “memorial to the Spartacist leaders Karl Liebknecht and Rosa Luxemburg, commissioned by Eduard Fuchs, president of the German Communist Party, in Germany”, opened on June 13, 1926 and later destroyed by the Nazi Regime. The spirit of the place, the black stone, the white of the snow and the desire to revive the memory of modern architecture in Portugal were crucial to the choices made.

Location:

Largo Joaquim Borges Artiaga Vila Nova de Tazem. Gouveia (Portugal)

Year:

2017

Architecture:

Nuno Ladeiro / Marco Martins

Category:

Architecture

Tags:

architect, architecture, contemporary, culture, modernarchitecture, portuguesearchitecture